Eerste Roosendaalse Smalfilm Amateurs - sinds 1952

Eerste Roosendaalse Smalfilm Amateurs - sinds 1952

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed

De Stichting Roosendaal 750 Jaar, spreekt haar dank uit op Facebook en YouTube aan Ersa! (Klik op de knop)

Stacks Image 23
Stacks Image 32
Nieuwsbrief

Maart 2020
Okt 2019
Juli 2019
Juni 2019
December 2018
September 2018
Stacks Image 213

Bardiensten 1
helft 2020 Klik hier

Programma 1ᵉ helft 2020 Klik hier

Wie schrijft die blijft
Het nieuwe schema 1 helft 2020 met, Wie en wanneer een artikel mag schrijven op de A-avonden vind je hier

Wie-Wat-Waar? Klik hier

ERSA Nieuws

Stacks Image 294


De route naar "Cultuurhuis Bovendonk"
Lees hier

Parkeren "Cultuurhuis Bovendonk"
Lees hier


Stacks Image 318
Stacks Image 314

Telefoon nummer Cultuurhuis Bovendonk
0165 224146

Stacks Image 298
Overzicht
Clubcompetitie overzicht 2019
Klik hier

Stacks Image 402
—————Nieuw
Overzicht

Clubcompetitie uitslag deel 1 2020
Klik hier

Stacks Image 286

Stacks Image 368
Stacks Image 264
Stacks Image 168
I.v.m. het Coronacrisis zijn er tot nader order geen clubavonden. Volg de berichtgeving in je e-mail box e.o. de website.
Stacks Image 398

Stacks Image 359
Transcontinenta introduceert de nieuwe Zhiyun Weebill S. Ontworpen voor zowel moderne mirrorless systeemcamera’s als DSLR-camera’s met verschillende objectievencombinaties. Deze nieuwste gimbal biedt vertragingsvrije 1080p beeldoverdracht met de, optionele, gloednieuwe TransMount beeldoverdrachtmodule. Het geïntegreerde ViaTouch 2.0-beeldoverdrachtsysteem maakt van elke smartphone een professionele monitor en multifunctionele afstandsbediening. Deze lichte en toch stevige gimbal maakt een professionele opname mogelijk, waarbij de gebruiker altijd de volledige controle heeft. De standaarduitvoering Zhiyun Weebill S kost € 399.
Transcontinenta,
www.transcontinenta.nl
Stacks Image 175
Uitslag NOVA Filmfestival in Lochem 2-3 nov

Het bestuur heeft lang nagedacht over de vraag of wij het NOVA Filmgala in november wel of niet moeten laten doorgaan i.v.m. het Coronavirus.
Uiteindelijk is de conclusie dat afgelasten de beste beslissing is.
Het filmgala gaat dus niet door.!
De belangrijkste reden is dat een groep van zo'n 200 personen een weekend bij elkaar zetten nu geen goed idee is. De kans dat er iemand aanwezig is, die besmet is lijkt ons klein, maar de gevolgen zijn groot als zich dat toch voordoet.
De inschrijvingen voor het 1-minuutfestival en het Jonge Filmers Festival blijven open tot half augustus. Alle inschrijvingen blijven geldig tot het volgende festival.
In 2021 bestaat de NOVA 90 jaar. Wij hopen dan weer een mooi festival te kunnen organiseren.
 
Met vriendelijke groet,
 
Emile de Gruijter
Secretaris NOVA Federatie

Stacks Image 374


Nieuws van NB'80

Editie: Februari 2020 lees hier


Stacks Image 388


Stacks Image 386Vakantiefilm Wordt Reisfilm: Voorbereiding Belangrijk!


Gewone vakantiefilms zijn leuk voor de naaste familie. Wie kijkers echt wil boeien, maakt een reisfilm. De reisfilms van Martin ondersteunen zijn presentaties over diverse landen; Regina vat haar reizen thematisch samen in een muzikaal document. Iets wat kijkers erg waarderen.

Martin op pad, met zijn lichte basisuitrusting

MARTIN IDEMA: HET GAAT OM HET VERHAAL

Na de verkoop van zijn bedrijf in 2005 is Martin Idema met zijn vrouw Renske veel verre reizen gaan maken, vaak met een avontuurlijke inslag. De videocamera ging mee en hij begon zijn opnamen te monteren. Nu geeft Martin presentaties over de landen waar hij is geweest, met zijn reisfilm als ondersteuning.
Lees meer

Bron. DV_Digitaal


Stacks Image 328

Stacks Image 321
Apparatuur inruilen of verkopen?

Nieuwe video/fotoapparatuur aanschaffen en wat te doen met de oude spulletjes: Inruilen of verkopen? Hieraan gaat eerst een andere belangrijke vraag vooraf: Kan je deze apparatuur eigenlijk zelf niet nog best gebruiken? Bijvoorbeeld als reservetoestel of passen de oude objectieven niet met behulp van een adapter ook op een nieuwe camerabody? En kan de huidige apparatuur wellicht iets (beter) dan de nieuwe in zijn mars heeft?

Luidt het antwoord nee dan is er de keuze tussen inruilen of zelf verkopen. De meeste foto/videohandelaren willen courante (meestal niet ouder dan vijf jaar) apparatuur mits compleet en goed werkend best inruilen. Ook zijn de wat oudere kwaliteitsmerken in trek. Bij het inruilen ben je verder van de rompslomp af en oogt de uiteindelijke rekening een stuk prijsvriendelijker.
Het zelf verkopen levert mogelijk meer geld op. Het is maar wat de liefhebber (of gek) er voor geeft. Je loopt echter wel de kans op behoorlijk wat admistratiefgedoe, gezeur met vreemde mensen aan de deur, gemarchandeer, garantie en zelfs oplichting. Dat kan echter allemaal best de moeite waard blijken.Bron. DV_Digitaal
Stacks Image 324
AF S, C, M en tracking of gezichtsherkenning?

Welke vorm van AutoFocus moet ik nu instellen? Voor rustige beelden en fotografie S(ingle), enkelvoudig scherpstellen. Beweegt het onderwerp of de foto/videograaf zelf dan C, continu scherpstellen. Bij nauwkeurige scherpstelling zonder beweging voor M, manueel met scherpstelhulp kiezen.
Bij actie vormt focustracking een ware uitkomst. Dan anticipeert de camera op de snelle beweging of verplaatsing en houdt het gekozen object continu scherp in het vizier. Gezichtsherkenning is handig als je de gezichten, vaak ook de ogen, lekker scherp wilt houden.


Bron. DV_Digitaal

Stacks Image 364

Stacks Image 376
van ERSA! Doe het, want het is een interessante hobby, waar je leert filmen met de meest moderne Cameras. een Tablets, Mini camera (GoPro) en Smartphones, en natuurlijk monteren van al je materiaal van Blog tot traditionele Film en met jouw muziek! Je kunt je helemaal uitleven.

Bezoek de inloopavonden op:
i.v.m. Covid-19 uitgesteld

Meer informatie lees je
hier
Stacks Image 380
Stacks Image 362
Hoe neem ik commentaar of een interview op?

Kies altijd voor een losse externe interviewmicrofoon. Die kun je op een standaard plaatsen, in de hand houden of opspelden (Laveliertype). Samen met een plop- en/of windkapje geeft dat gewoon het beste geluid.
Regel bij voorkeur het geluidvolume met de hand. Ergens tussen de -6 en 0 dB. Commentaar kan je direct of achteraf registreren. De meeste betere montagepakketten bieden een inspreek & record-mogelijkheid voor voice-overs. Gebruik een spraakmicrofoon op een (tafel-)standaard.
Beweeg bij een interview uit de hand de microfoon niet voortdurend heen en weer. Laat de geïnterviewde altijd de zin(nen) afmaken. Probeer de antwoorden niet al te lang te maken. Dan komen er versprekingen en ongewenste pauzes in. Het mooiste is als je de vragen zelf achteraf kunt weglaten. Het zogenaamde spontane zichzelf verklarende interview

Bron. DV_Digitaal