Eerste Roosendaalse Smalfilm Amateurs - sinds 1952

FILM-CLUB

Overzicht Clubcompetitie 2022

Een mooi project afgerond: Interviews met leden van filmclub Wouw.

Op 20 september kregen we de resultaten te zien van een interessant project. Dit als uitkomst van een workshop, welke al op 24 mei was gehouden. Het onderwerp was: Het houden van een interview. De workshop werd uitstekend verzorgd door Tineke Engelen, Rika Houthuijsen en de journaliste Jeannine Hermans. Dezelfde avond van 24 mei werden vier leden van filmclub Wouw geïnterviewd door ERSAleden. Hierna volgde een periode van monteren, waaraan ook de leden van Wouw konden deelnemen. Zo konden op 20 september 13 filmpjes worden beoordeeld door de leden van beide clubs. De eerste prijs ging naar Marijn Mariën van filmclub Wouw, met een montage van zijn eigen interview. Daarnaast had Jeannine gekeken naar de beste interviewtechniek. Dat leverde bloemen op voor Ad Smits, Gerard van der Heijden, Frans Thielen en Fred Roosendaal. Dit viertal had een interview gehouden met Marno Mulders, thuisbrouwer van bier. Ad Smits was er niet bij en kreeg achteraf thuis een bloemetje… Zie ook het verslag van die avond.
Marijn (rechts) krijgt van Rika de prijs voor “de beste interviewfilm”.

beste interviewers

Bloemen van Jeannine voor winnaars “beste interviewers”. Van links naar rechts: Gerard van der Heijden, Jeannine  Hermans, Frans Thielen, Fred Roosendaal. Ad Smits hoort er ook bij, maar was niet aanwezig.  

Ad Smits krijgt alsnog een bloemetje thuis

NIEUWE LEDEN ZIJN WELKOM BIJ ERSA ROOSENDAAL!!

Sinds de zomer van 2019 heeft de filmclub ERSA een nieuwe locatie aan de Bovendonk 111 (Cultuurhuis) betrokken, met nog meer ruimte voor vertoning van de films en een grotere ruimte voor koffie en een drankje.