Eerste Roosendaalse Smalfilm Amateurs - sinds 1952

Yes,  wij draaien weer….!!!

ERSA is weer springlevend aanwezig in het Cultuurhuis aan de Bovendonk 111. Op 1 februari 2022 mochten wij weer de aftrap geven. Geen digitale schermen meer, maar lijfelijk aanwezig in onze Clubzaal en de sfeervolle Theaterzaal. De start was al gelijk verrassend. Want… ERSA bestaat deze maand 70 jaar. En dan is het natuurlijk feest. Bij de koffie geen “gewoon” koekje, maar er werd een heuse slagroomtaart naar binnen getorst. Als scheidend voorzitter viel Ruud de eer te beurt om deze ERSA heerlijkheid in 2 gelijke delen te verdelen. Eén heflt voor de voorzitter en 1 voor de penningmeester was Ruud’s  gedachte. Snel werd hij uit deze droom geholpen. Er is breeduit gesmuld. Vanaf nu maken wij een nieuwe weg vrij… Dus op naar de  80 !

De avond werd nog spannender.                                                                                      Het voorzitter stokje werd tijdens de Algemene Ledenvergadering door Ruud overgedragen aan Gerard van der Heijden. Ook kreeg ERSA een nieuwe (tijdelijke) secretaris: Jan van Donschot. 

Dat betekende, na heel veel intensieve bestuurs-jaren, een afscheid van zowel Ruud Scheidel als Hans Lips, onze ex-secretaris.                    Beiden heren werden door alle ERSA leden verrast, met een roze wolk aan beeldende dankbetuigingen,. Ook onze ex-webmaster Arnold Meeuwsen werd in het zonnetje gezet, voor zijn jaren lange inspanningen om onze ERSA website een eigen gezicht te geven. Te optimaliseren en up-to-date te houden. Zoals Ruud later schreef, kon deze avond worden bijgeschreven op het lijstje van “BIJZONDERE   ERSA-avonden”.

Podiumfestival​ Etten-Leur 

Annegien Heij heeft op het Podiumfestival van NB’80 in Etten-Leur de prijs voor het beste scenario gewonnen met haar film ‘’Normandië’’. Proficiat!!

Tony Jacobs heeft weer succes.

Tijdens het landelijk NOVA 1 minuut gala op 3 en 4 september ’22 behaalde Tony Jacobs een mooie gedeelde derde plaats. Dit met zijn film  ”Wereld verbeteren”.  In totaal waren er 45 inzendingen. Tony,  gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

van ERSA! Doe het, want het is een interessante hobby, waar je leert filmen met de meest moderne Cameras. een Tablets, Mini camera (GoPro) en Smartphones, en natuurlijk monteren van al je materiaal van Blog tot traditionele Film en met jouw muziek! Je kunt je helemaal uitleven.

❞Wie schrijft die blijft❝
Het nieuwe schema 2ᵉ helft 2022 met, Wie en wanneer een artikel mag schrijven op de A-avonden vind je hier

Oud nieuws maar toch belangrijk

1. Waar zitten wij  

De route naar "Cultuurhuis Bovendonk"
Lees hier

Parkeren "Cultuurhuis Bovendonk"
Lees hier

3. Clubcompetitie

Overzicht
Clubcompetitie uitslag 2021
Klik hier

Clubcompetitie uitslag 2022
Klik hier